Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


Πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του μνημονίου στην Ελλάδα, πέντε χρόνια μετά από σκληρούς και επίμονους αγώνες ενάντια στην ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και τους εγχώριους συμμάχους τους, το σύνολο των εργαζομένων και του κόσμου της εργασίας, στέκεται μπροστά σε ένα δημοψήφισμα που αφορά ένα νέο μνημόνιο, για το οποίο απαιτείται και η έγκρισή του!

Tους προηγούμενους μήνες όσο προχωρούσαν οι διαπραγματεύσεις, τόσο ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ γίνονταν όλο και πιο αδίστακτοι, στην ισοπέδωση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και την προώθηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Ακόμη και τις τελευταίες ημέρες που αποδείχτηκε με τον πιο δραματικό τρόπο η φύση, ο ρόλος και οι πραγματικές επιδιώξεις τους, που με εκβιασμούς, τελεσίγραφα και υποδείξεις διαμηνύουν με κάθε τρόπο ότι οι βάρβαρες κυρίαρχες πολιτικές πρέπει να συνεχιστούν, η κυβέρνηση πηγαινοέρχεται με προτάσεις  στους «θεσμούς», που ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειές τους, στην ουσία είναι προτάσεις για υπογραφή νέου Μνημονίου!

Την ίδια ώρα στον κίνδυνο σε παλιά και νέα μνημόνια και στους εκφραστές τους, οι «θεσμοί», τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ και όλοι αυτοί που έχουν συμφέρον από την ύπαρξη των μνημονίων (τρόικα, ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ, οι εργοδότες και οι ενώσεις τους) συγκροτούν το «μαύρο για τη ζωή μας» μέτωπο του ΝΑΙ και επιστρατεύουν κάθε μέσο για να το επιβάλλουν.

Δεν τους αρκούν τα ψέματα, η μαύρη προπαγάνδα και η ψυχολογική πίεση, τώρα έχουν σειρά οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, τα λοκ άουτ, η μη καταβολή μισθών κ.α.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ
Συνεχίζοντας τον αγώνα που δόθηκε όλα αυτά τα χρόνια ενάντια τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της τρόικας, σήμερα καλούμε τους εργαζόμενους με την στάση και την ψήφο τους:
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για να μην περάσει καμία αντιλαϊκή συμφωνία με όποιο «περιτύλιγμα» και όνομα έρθει. Για να βγουν στο προσκήνιο οι εργατικές – λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα.

  • Για αξιοπρεπείς αμοιβές και δικαιώματα των εργαζόμενων, συλλογικές συμβάσεις εργασίας
  • Για καταπολέμηση της ανεργίας, απαγόρευση των απολύσεων, να μπει φρένο στους εργοδοτικούς εκβιασμούς
  • Για δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίας, ασφάλιση σε όλους
  • Για μειώσεις των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών
  • Για να σταματήσει η φοροληστεία των εργαζόμενων

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου