Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου



Την Κυριακή 7 Απριλίου διαπιστώσαμε ότι το ΙΚΤΕΟ Car Control λειτουργούσε κανονικά, παρότι ήταν μέρα αργίας. Μετά από παρέμβαση μελών του σωματείου και την εξαιρετικά αργοπορημένη άφιξη ενός περιπολικού που κλήθηκε για να ελέγξει τη νομιμότητα της κυριακάτικης λειτουργίας. Μετά από παρέμβαση μελών του σωματείου και την εξαιρετικά αργοπορημένη άφιξη ενός περιπολικού που κλήθηκε για να ελέγξει τη νομιμότητα της λειτουργίας σε μέρα αργίας, το ΙΚΤΕΟ έκλεισε τις πόρτες του. Κατά την παρουσία μας, η εργοδοσία εμπόδισε με την χρήση βίας την είσοδο του σωματείου εργαζομένων στα ΙΚΤΕΟ. Συγκεκριμένα, φερόμενο ως στέλεχος του ΙΚΤΕΟ, σε έξαλλη κατάσταση, φώναζε “Έξω από το μαγαζί μου τώρα!” και, με σπρωξιές και βρισιές, επιτέθηκε σε μέλη του σωματείου. Φυσικά δεν απαντήσαμε στην πρόκληση και επιμείναμε στον έλεγχο του κατά πόσο λειτουργούσε νόμιμα εκείνη τη μέρα το ΚΤΕΟ. 
 
Καταγγέλλουμε :
  • Την παράνομη λειτουργία των Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, ημέρα Κυριακή. Πέρα από τη συγκεκριμένη καταγγελία, παρόμοιες περιπτώσεις παράνομης λειτουργίας εξετάζονται και σε ΚΤΕΟ της επαρχίας.
  • Την φυσική εξόντωση των εργαζομένων, οι οποίοι καθημερινά αντιμετωπίζουμε εξαιρετικά δύσκολα συνθήκες. Ο τεχνικός έλεγχος πραγματοποιείται μέσα σε καυσαέρια, άγχος και πολλές φορές οι συνθήκες και το ελλιπές προσωπικό απαιτούν να δουλεύουμε υπερωρίες, συχνά απλήρωτες και αδήλωτες.
Διεκδικούμε:
  • Το αυτονόητο: ο ελεγκτής να αποφασίζει για το αποτέλεσμα του ελέγχου ΚΤΕΟ με γνώμονα την οδική ασφάλεια.
  • Να σταματήσει η αυθαιρεσία της εργοδοσίας πάνω στο ωράριο των ελεγκτών και της γραμματείας και να εξασφαλίζεται το αναγκαίο για τον όγκο ελέγχων προσωπικό.
  • Βελτίωση των συνθηκών εργασίες και εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των εργαζόμενων. Να τηρούνται οι όροι ασφαλούς εργασίας.
Το υπουργείο μεταφορών να ασκεί πραγματική εποπτεία, όπως οφείλει, πάνω στη λειτουργία των ΙΚΤΕΟ. Γνωρίζει άραγε πόσοι ελεγκτές εργάζονται και τι ώρα υπογράφουν το πρώτο και το τελευταίο δελτίο; Η διασταύρωση μπορεί να γίνει άμεσα από το πρόγραμμα που κατατίθεται ηλεκτρονικά στην επιθεώρηση εργασίας και στον αριθμό ελέγχων που αποστέλλονται στο μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου μεταφορών καθημερινά.
Καλούμε όλους τους συνάδελφους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο, ώστε να αγωνιστούμε ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα. Για να σταματήσουμε την υποβάθμιση της εργασίας μας και το συνεχή εξευτελισμό της προσωπικότητάς μας.
Ως πότε μπορούμε να δουλεύουμε, από το πρωί ως το βράδυ, εξοντωμένοι, με εξευτελιστικούς μισθούς; Θέλουμε μέσα από την εργασία μας να παράγουμε και να ζούμε μια αξιοπρεπή ζωή, όχι να πεθάνουμε στην δουλειά.
Δηλώνουμε ότι το σωματείο θα διεκδικήσει με όλες του τις δυνάμεις να αποτρέψει την επανάληψη αντίστοιχων φαινομένων καταπάτησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων στο μέλλον.
 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΙΚΤΕΟ

επικοινωνία:
6944369923, 6973661402, 6942434292, ikteoworkers@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου