Σάββατο 27 Απριλίου 2013


Την Εργατική Πρωτομαγιά,

απεργούμε για τους συναδέλφους, πρωτοπόρους εργάτες του Σικάγο, που το 1886 με τους πολύμηνους αγώνες τους, αντιμετωπίζοντας απολύσεις, δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας και των μπράβων των εργοστασιαρχών, επέμειναν στο αίτημα "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο".

Απεργούμε για τους συναδέλφους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης, που τον Μάη του 1936, πυροβολούνται από την αστυνομία, η οποία επιτίθεται στις συγκεντρώσεις τους.

Απεργούμε για τους 200 αγωνιστές πού το 1944, τουφεκίζονται από τους φασίστες στην Καισαριανή

Απεργούμε για τους απολυμένους και τους ανέργους συναδέλφους, τους πρώτους που οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση

Απεργούμε για τις απλήρωτες και “μαύρες” ώρες εργασίας, που έχουμε χαρίσει στους εργοδότες κι αν τις έχουμε πληρωθεί, δεν είχαν “προσαύξηση” 20, 40 ή 80%.

Απεργούμε για τους ανασφάλιστους συναδέλφους που τον μισό καθαρό μισθό τους, τον τσεπώνει ο εργοδότης, αντί να πηγαίνει στα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Απεργούμε για να πολεμήσουμε τον φόβο της απόλυσης, για να νιώσουμε τη δύναμη μας, να καταλάβουμε εμείς οι ίδιοι ότι “χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά” (οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες μας το γνωρίζουν πολύ καλά)

Απεργούμε για να συμμετέχουμε στο συλλογικό αγώνα

Απεργούμε για να απαντήσουμε στον “υπεύθυνο”, εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, της συναλλαγής με την εργοδοσία και της υποταγής στα κέρδη της.

Απεργούμε γιατί υπερασπιζόμαστε τους αγωνιζόμενους που διώκονται, είτε με δικαστήρια με μηνύσεις της εργοδοσίας και της αστυνομίας, είτε με καραμπίνες των μπράβων και των αφεντικών.

Απεργούμε για την καταστολή των αγωνιζόμενων στην χαλυβουργία, στους δήμους, στα λιμάνια και τα καράβια, στο μετρό

Απεργούμε γιατί δεν μας φτάνει ο μισθός και μας “καίει¨να χάσουμε έστω κι ένα μεροκάματο, αλλά θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια

Απεργούμε για να δουλεύουμε λιγότερες ώρες και να αμειβόμαστε καλύτερα, ώστε να να μην υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άνεργοι και να μοιραστούμε ένα κομματάκι από τον πλούτο που εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ 2013, 11:00ΠΜ,
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου