Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 092021

Η “αυτοεκπληρούμενη προφητεία” οτι οι επιχειρήσεις ΚΤΕΟ, δεν θα χάσουν τελικά ουτε ευρώ από τις εισπράξεις τους, απλώς θα γίνουν καθυστερημένα, όσες παρατάσεις και να δοθούν, εχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα εξάμηνο. Παραμένοντας κλειστές, πρακτικά τσέπωσαν τις αμοιβές των εργαζόμενων, με μικρό κόστος λίγων υπερώριων για δυο – τρεις μήνες.

Στους εργαζόμενους στα ΙΚΤΕΟ, ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ από τις επιχειρήσεις ξεκάθαρα, σχεδόν τρείς μισθοί που αντιστοιχούν στην περιοδο που τα ΚΤΕΟ ηταν κλειστά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο!

Παράλληλα η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, με αστυνομικά μέτρα που δεν αφορούν τους χώρους εργασίας, στοχοποιώντας τη νεολαία -αλλά όχι τον τουρισμό, τους ανεμβολίαστους – αλλά αφήνωντας χωρίς δωρεάν τεστ τους εμβολιασμένους, συνεχίζει να επικαλείτε την δική μας ατομική ευθήνη, κρύβοντας τις συνειδητές πολιτικές επιλογές της να μήν καλύπτει καμια αναγκη των εργαζόμενων.

Ούτε ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών, ούτε του συστήματος υγείας, ούτε καν των ελέγχων για εργοδοτική ασυδοσία, με την μη παροχή μεσων προστασίας και την αποφυγη συνωστισμου, τα ωράρια εργασίας, την ετήσια άδεια, τις αναστολές εργασίας. Την αντίστοιχη πολιτική επιλογή άλλωστε, εκανε και με τις καταστροφικές πυρκαγιες. “Λυτρωθηκαν” οσοι καηκε το τόπος τους από την παράταση στον τεχνικό έλεγχο. Τα ιδια και στα νοσοκομεία, δηθεν με τους ανεμβολίαστους, κόβει άδειες τωρα, θα κόψει χειρουργεία παλι αργοτερα.

Μοναδικό όπλο που “προσφέρει” είναι ο εμβολιασμός, ο οποίος προφανώς και είναι απαραίτητος, δεν αρκούσε και δεν αρκεί όμως. Το λέμε καθαρά, είναι χρέος όλων μας, εφόσον δεν υπάρχει σαφής αντίθετη ιατρική οδηγία, να εμβολιαστούμε. Μειώνει αλλά δεν εξαφανίζει τις πιθανότητες να ασθενήσουμε, να νοσηλευτούμε. Μειώνει αλλά δεν μηδενίζει τις πιθανότητες. Χρειάζεται ταυτόχρονα να τηρούμε και οι εμβολιασμένοι, όλα το μέτρα προφύλαξης.

Τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας. Παροχή των αναγκαίων ΜΑΠ με ευθύνη των εργοδοτών. Αυστηροποίηση των ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας για τυχόν εργοδοτικές αυθαιρεσίες σε υπερεργασια – υπερωρίες, άδειες.

Αναπλήρωση αποδοχών για τις περιόδους “lockdown”, των εργαζόμενων ΙΚΤΕΟ σε αναστολή, από τους εργοδότες.

Να ικανοποιηθούν ΑΜΕΣΑ όλα τα αιτήματα των εργαζόμενων στην υγεία  για την αντιμετώπιση των αναγκών στο δημόσιο σύστημα υγείας. Συχνά δωρεάν covid test για όλους.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Απευθυνόμαστε στο σωματείο μας για κάθε αυθαιρεσία, για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειες μας. Η αλληλεγγύη και η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση είναι τα δικά μας όπλα!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου