Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Ανακοίνωση –Καταγγελία



Συνάδελφος τεχνικός-ελεγκτής, απολύθηκε το προηγούμενο διάστημα απο ΙΚΤΕΟ, αυτή τη φορά όχι λόγω δήθεν “μείωσης εργασιών”, ούτε για να αντικατασταθεί από άλλον, με χαμηλότερο μισθό.

Απολύθηκε γιατί “δεν συνεμορφώθη” με τις εντολές του ιδιοκτήτη ΙΚΤΕΟ, να παραβλέψει σημεία τεχνικού ελέγχου και να μήν χαρακτηρίσει οχήματα με σοβαρές ή και επικίνδυνες ελλείψεις.

Το “χατήρι” του ιδιοκτήτη, ανέλαβε να πραγματοποιήσει άλλος ελεγκτής, με “ειδική”σχέση με την εργοδοσία.

Το Σωματείο Εργαζομένων στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, εχει επανειλημμένα καταγγείλει απολύσεις και χειροτέρευση των όρων εργασίας και αμοιβής, παρά την συχνή χρήση πλαστών υπογραφών που φανερώνει ανάγκη για περισσότερο προσωπικό, παρά την βελτίωση της κερδοφορίας των ΙΚΤΕΟ με το χάρισμα του 10% επι των ελέγχων και την επιβολή ελάχιστης τιμής αυτής των δημοσίων ΚΤΕΟ, τη υποχρέωση ελέγχου των μοτοσυκλετών κλπ.

Η συγκεκριμένη απόλυση αποκαλύπτει πως η εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία δεν έχει πάτο.

Το σωματείο μας, επιμένει πως όσο δεν θωρακίζονται οι εργαζόμενοι στα ΙΚΤΕΟ απέναντι σε εκβιασμούς και απειλές, με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα κατοχυρώνει αξιοπρεπείς όρους εργασίας και αμοιβής, όσο δεν πραγματοποιείται ουσιαστική εποπτεία για τα αποτελέσματα των τεχνικών ελέγχων (πχ. ΚΤΕΟ τα οποία καταχωρούν “σοβαρές ελλείψεις” κυρίως για έλλειψη δικαιολογητικών ή προβλημάτων που είναι εμφανή στις φωτογραφίες, συνηθίζουν να πραγματοποιούν “επιτυχείς” επανελέγχους από άλλα ΚΤΕΟ, έλεγχους που υπογράφονται από ελεγκτές με συγγενικές σχέσεις με την εργοδοσία) τόσο η αυθαιρεσία και η ασυδοσία των ιδιοκτητών θα “ανθίζει”.


Καλούμε τους συναδέλφους να αντιστέκονται σε απειλές, πιέσεις και εκβιασμούς, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να απευθύνονται στο σωματείο για κάθε ζήτημα εργασιακό και τεχνικό, γιατι μόνο συλλογικά μπορούμε να κερδίσουμε μια αξιοπρεπή ζωή.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου